BİLGİ SİSTEMLERİUYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (2006)

Merkezin amacı; bilgi sistemleri alanına giren her konuda, en yeni teknolojilerin aranması, bulunması ve uygulamaya konulması amacıyla disiplinlerarası araştırmalar yapmaktır. Bu amaç doğrultusunda Merkez faaliyetleri: ilgili konularda iletişim altyapısı ve veri tabanları kurmak; yurt içi ve yurt dışı araştırma ve eğitim kuruluşları ile işbirliği yapmak; seminerler, konferanslar, kongreler ve kurslar düzenlemek ve bunlara katılmak; araştırma ve uygulama çalışmaları sonunda elde edilen bilimsel ve teknik bulguları açıklayan, sorunlara çözüm önerileri getiren rapor, kitap, dergi ve makale yayımlamak; gerek üniversite içi, gerek özel ve kamu kuruluşlarına bilgi sistemleri konusunda danışmanlık yapmaktır.

Prof. Dr. Meltem Özturan
Boğaziçi Üniversitesi Bilgi Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Hisar Kampus Bebek 34342 Beşiktaş, İstanbul, Türkiye
bsuygar@boun.edu.tr
+90 212 359 69 39-94